Izvor: HINA, index.hr

 

Počast žrtvama stradalim u Vukovaru 1991. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u nedjelju je odalo izaslanstvo Zeleno-lijevog bloka, koje je predvodio Bojan Glavašević, čiji je otac, novinar Hrvatskog radija Vukovar Siniša Glavašević, ubijen na Ovčari.

Za sve civilne žrtve rata saborski zastupnici Bojan Glavašević i Urša Raukar-Gamulin, u pratnji članova Možemo! Osijek, položili su vijenac i upalili svijeću kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari, a vijenac su bacili i u Dunav.

Bojan Glavašević rekao je da je Vukovar za njega uvijek teška priča, ali kako uvijek, kada dođe u taj grad, dođe s ponosom jer je žrtvom njegova oca Siniše Vukovar postao uklesan u njegovu obitelj, a njegova obitelj u Vukovar.

“Poštujemo svaku osobu koja je na pravdi Boga izgubila život ili nestala”

“Ovo je moj grad i ja ću njime uvijek hodati uzdignute grade i ponosno”, kazao je Glavašević, dodavši kako sve žrtve u Vukovaru, bilo koje nacionalnosti, zaslužuju pijetet.

“Poštujemo svaku osobu koja je na pravdi Boga izgubila život ili nestala, osobu koja nije nosila uniformu. Mislim da je vrlo kršćanski, a u konačnici i ljudski dopustiti svim ljudima da se sjete svojih najmilijih”, kazao je Glavašević, komentirajući stavove Domovinskog pokreta iz kojega su provokacijom nazvali dolazak predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca u Vukovar 17. studenoga kako bi odao počast vukovarskim žrtvama.

“Naročito smo danas u mislima s obiteljima nestalih i mislimo kako se moraju pojačati aktivnosti kako bi se pronašli svi oni koji do dana današnjega nisu pronađeni. Istina i pravda su temelj mira i zato se zalažemo da sve žrtve dobiju pravdu i svi ratni zločinci budu privedeni”, rekla je Urša Raukar-Gamulin.

20 Novembra
18:05

Ovčara, Vukovar