Izvor: zvono.eu

 

I ove je godine Osnovna škola Đurđevac organizirala prigodan program u povodu obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar pod imenom I u mom Đurđevcu Vukovar svijetli.

Učenici, nastavnici, roditelji te predstavnici braniteljskih udruga kao znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata u parku pored škole položili su svijeće za 31. godišnjicu pada Vukovara.

Svijeće je upalio i gradonačelnik Hrvoje Janči, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović te predstavnici HVIDRA-e Đurđevac, 3. bojne 105. brigade Hrvatske vojske te Udruge hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

U prigodnom programu s recitacijama u čast Vukovaru nastupili su učenici Osnovne škole.

Molitvu za sve žrtve tragedije u Vukovaru i sve poginule u Domovinskome ratu predvodio je vjeroučitelj Branko Maznik. Svi zajedno odali su počast i današnjem Vukovaru, Vukovaru koji polako liječi svoje rane.

Druženje je završeno riječima Siniše Glavaševića, legendarnog novinara Radio Vukovara ubijenog na Ovčari. »Zato, ako u vama ima ljubavi, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.«

Nastava u školi je tako cijeli dan bila posvećena učenju o povijesnim događajima vezanima uz državni blagdan koji se obilježava 18. studenoga, a razredni odjeli imali su organizirane i razne aktivnosti. Tako su u nekim razredima održane prigodne recitacije, izrađivani su plakati, čitani tekstovi, kao i nastala brojna likovna djela na temu Domovinskog rata.

Učenici i učiteljice Područnih škola u Budrovcu, Čepelovcu, Mičetincu i Sirovoj Kataleni također su zapalili svijeće ispred svojih školskih zgrada, kao i učenici i učiteljice Odjela za učenike s teškoćama.

18 Novembra
16:50

Đurđevac