Izvor: portalnovosti.com

U selu Uzdolje kod Knina održana je komemoracija za ubijene i nestale srpske civilne žrtve Oluje. Riječ je o starijim mještanima, u dobi od 62 do 80 godina, koji su likvidirani 6. avgusta 1995. hicima iz vatrenog oružja.

U selu Uzdolje kod Knina 7. avgusta je održana komemoracija za ubijene i nestale srpske civilne žrtve Oluje. Komemoraciji koju su organizirali Općina Biskupija i VSNM Šibensko-kninske županije, uz lokalno stanovništvo i rodbinu pobijenih, prisustvovala je potpredsjednica vlade Anja Šimpraga.

Podsjetimo, 6. avgusta 1995. u Uzdolju su hicima iz vatrenog oružja likvidirani Stevan, Janja i Đurđija Berić, Miloš Ćosić, Milica, Jandrija i Krsto Šare, dok je Sava Šare zapaljena na kućnom pragu.

Riječ je o starijim mještanima, koji su tada bili u dobi od 62 do 80 godina. Documenta – centar za suočavanje s prošlošću u avgustu 2017. podnijela je krivičnu prijavu za Uzdolje protiv nepoznatih počinilaca iz redova HV-a, ali za zločin nitko nije osuđen ni kažnjen već je još uvijek istraga u toku.

6 Augusta
00:00

Uzdolje