Izvor: vijesti.me

“Nada da su spašeni brzo je prestala da postoji nakon što su ih njihove komšije i sugrađani već na ulasku u našu državu, u Plužinama, hicima iz vatrenog oružja lišili života i bacili u kanjon rijeke Pive”

Potpredsjednik Bošnjačkog vijeća Sead Šahman kazao je da ni nakon tri decenije na mostu u Plužinama nije postavljeno spomen obilježje porodici Klapuh.

“Danas se navršava decenije od ratnog zločina počinjenog nad tročlanom porodicom Klapuh (supružnici Hasan i Ferida, te njihova kćerka Sena) iz Foče koja je odlučila tog 6. jula 1992. godine da napusti svoju ratom zahvaćenu zemlju u nadi da ih bolji život čeka u Crnoj Gori. Nada da su spašeni brzo je prestala da postoji nakon što su ih njihove komšije i sugrađani već na ulasku u našu državu, u Plužinama, na mostu “Obrada Cicmila” hicima iz vatrenog oružja lišili života i bacili u kanjon rijeke Pive”, rekao je Šahman.

On je u ime Bošnjačkog vijeća danas u Plužinama iskazao žal što ni dan danas ne postoji spomen obilježje na mostu, niti mogućnost da učenici ili studenti znaju nešto više o zločinu počinjenom na teritoriji Crne Gore.

6 Jula
17:35

Plužine