Izvor: insajder.net

Povodom 6. aprila, Dana Sarajeva, član Predsedništva BiH Željko Komšić, gradonačelnica Benjamina Karić i članovi delegacije Vlade kantona Sarajevo položili su cveće na šehidskom groblju Kovači i odali poštu šehidima i ostalim poginulim pripadnicima Armije BiH.

Cveće je položio i Karmel Ađius, nekadašnji predsednik Haškog tribunala.

Komšić je položio cveće i ispred Večne vatre, a potom je izjavio da je “Sarajevo tamo gde je uvek bilo”.

“Da li ja to govorim zato što sam rođeni Sarajlija, jer je ovo moj dom, ne znam, ali Sarajevo je neverovatno mesto”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Sarajevo je posebno, to je grad koji se nikada ne predaje i koji “ne vole samo oni koji ne vole ljude, fašisti, nacisti i nacionalisti”.

“Svi ostali, koji imaju dobre namere, vole ovaj grad”, naveo je Komšić, ocenivši da je Sarajevo “mesto koje se odbija predati bilo kakvoj mržnji”.

Povodom Dana grada odata je pošta i položeno cveće na na Spomen-obeležju ubijenoj deci opkoljenog Sarajeva od 1992. do 1995. godine, kao i na Spomen-obeležju ubijenim policajcima u Velikom parku.

Cveće su položili Jakob Finci, član SDP-a Damir Mašić, pomoćnik federalnog minstra za boračka pitanja Mirsad Terzo, kao i načelnik Opštine Centar Srđan Mandić.

Delegacije su cveće položile i na Spomen parku Vraca.

Sarajevo danas obeležava Dan grada, kao i dan kada je Sarajevo oslobođeno u Drugom svetskom ratu.

Ujedno se obeležava i 30 godina od početka opsade grada tokom rata u BiH.

Grad Sarajevo i gradonačelnica Benjamina Karić pripremili su trodnevni program, koji je počeo 4. aprila izložbom “Opsada” ratnog fotografa Paula Lovea.

Za danas je planirano i svečano otvorenje Bistričke stanice, Mini koncert na trgu preko puta Većnice, plesna predstava “Svi marš na ples” i koncert Divanhane.

 

 

6 Aprila
16:05

Sarajevo