Izvor: glassrpske.com

BOČAC – U banjalučkoj Mjesnoj zajednici Bočac danas je služen parastos za 23 poginula borca Vojske Republike Srpske /VRS/ ove mjesne zajednice i za 33 civilne žrtve rata sa ovog područja, te apelovano na srpsko jedinstvo kako njihova, ali ni žrtva svih palih boraca za Srpsku, ne bi bila uzaludna.Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Goran Rogić izjavio je Srni da treba praštati, ali nikako zaboraviti.

“Jer, ako se zaboravi može da se, nažalost, i ponovi što je bilo u prošlosti. Ovo je, pored Aginog sela, mjesna zajednica koja je 1995. godine bila napadnuta od regularne vojske Hrvatske”, istakao je Rogić.

Rogić je sve prisutne, a posebno političare u Republici Srpskoj, pozvao na sabranje i jedinstvo koje je je sada, kako je naglasio, nikada potrebnije kako ne bi bila uzaludna borba i više od 23.000 poginulih srpskih junaka za Srpsku.

Parastosu su prisustvovali predstavnici grada Banjaluka, banjalučke Boračke organizacije, porodice poginulih boraca, te veliki broj djece potomaka poginulih boraca VRS.

 

8 Oktobra
00:00

Bočac