Izvor: rtv.rs

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas, povodom 23. godišnjice od početka bitke na Košarama, da se Srbija diči svojim herojima sa Košara i da se nikada neće dozvoliti da se zaboravi veličina njihovog podviga u odbrani otadžbine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Oni su više od dva meseca neustrašivo bili na braniku naše otadžbine i pokazali ko je i od čega je sazdan srpski vojnik. Neustrašivi vitez koga, kada brani svoju svetinju, ni silina i nadmoć neprijatelja ni na tren neće pokolebati, vojnik za kog nema odstupanja u borbi za Srbiju”, rekao je on.

Stefanović je istakao da iskazujemo poštovanje svim herojima sa Košara i onima koji su položili svoje živote i onima koji su preživeli i da upravo čuvajući sećanje na ovu bitku preduzimamo sve kako bi danas sačuvali mir i stabilnost Srbije.

U Kruševcu obeležena godišnjica početka bitke na Košarama

U Kruševcu je danas obeležena godišnjica početka bitka na Košarama, a u kasarni “Rasina” položeni su venci i cveće na Spomenik braniocima otadžbine 1998-1999.

Bitka na Košarama održala se između Vojske SRJ sa pripadnicima takozvane OVK i Vojskom Albanije sa druge strane, potpomognute od NATO, a trajala od 9. aprila do 14. juna 1999. godine.

Vence su položili ratni komandant 125. motorizovane brigade general-major u penziji Dragan Živanović, penzionisani pukovnik ratni komandant 53. graničnog bataljona Duško Šljivančanin, komandant Garnizona u Kruševcu pukovnik Rade Rnjaković, zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, predstavnici lokalne samouprave, preneo je sajt Radio-televizije Kruševac.

Prisustvovali su i borci 125. motorizovane brigade, čiji su pripadnici učestvovali u borbi na Košarama, pripadnici 53. graničnog bataljona, 58. lake pešadijske brigade i 7. kruševačke pešadijske brigade, kao i porodice stradalih vojnika, podoficira i oficira, predstavnici udruženja boraca, političkog i privrednog života grada.

Aristea Stakić

9 Aprila
15:30

Beograd, Kruševac