Izvor: aa.com.tr

 

Povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici na zagrebačkim fontanama i ove godine projiciran je “Cvijet sjećanja”, javlja Anadolu Agency (AA).

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) 27. godišnjicu genocida u Srebrenici obilježilo je na zagrebačkim fontanama svjetlosnom projekcijom “Cvijeta sjećanja”.

“Ovom projekcijom želimo podsjetiti sve građane Zagreba na ono što se dogodilo u Srebrenici i okolici 11. jula 1995. godine. Ljudima u Srebrenici puno znači kada vide fotografiju i dobiju osjećaj da su Zagreb i građani Zagreba uz njih, da imaju empatiju prema njihovoj boli”, izjavio je predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić.

Hodžić je istaknuo kako je projekcija “Cvijeta sjećanja” na zagrebačkim fontanama završna aktivnost Vijeća u obilježavanju 27. godišnjice srebreničkog genocida. Podsjetio je kako je ovogodišnji komemorativni program započeo 5. srpnja izložbom “Mrtvare”, a nastavljen ultramaratonom Vukovar – Srebrenica.

“Cvijet sjećanja” koji je nikao iz boli, predstavlja simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi. Bijela boja latica predstavlja stradanje nevinih ljudi, zelena boja u središtu cvijeta predstavlja nadu, a 11 latica simbolizira dan tragediju 11. srpnja 1995.

 

Stipe Majić

11 Jula
10:00

Zagreb