Svedokinja Gama

Svedokinja Gama

Romkinja iz Skočića, bratanica svedokinje Alfa i rođaka svedokinje Beta. U vreme događaja o kojima svedoči imala je 15 godina.

Svedoči da su je 12.7.1992. godine „Simini četnici“ doveli do kuće Hamdije Ribića i sa drugim ženama je postrojili uz ogradu. Tada joj je izvesni Rajko iz Rume nožem rasekao majicu i rekao joj: „imaš dobre grudi, takve sam baš trebao, takve baš volim“. Onda joj je prišao izvesni Tihi ili Tika i odveo je u sobu u kući, gde joj je pretio pištoljem i silovao je. Navela je da nikad pre toga nije imala odnose i da je bila veoma uplašena.

Kamionom je sa ostalim meštanima prevezena do Malešića, gde je njoj i svedokinjama Alfa i Beta naređeno da izađu.

U Malešiću je, pored toga što je morala da obavlja kućne poslove, Zoran Stojanović terao da sa njim čisti puške. Svedoči da ih je Dragana Đekić tukla ako ne bi htele da odu u sobu sa nekim od muškaraca. Potvrdila je da je Stojanović više puta tukao i silovao njenu rođaku Beta. Raspoređivali su ih po kućama u koje je dolazio i silovao ih „ko god i kako god je hteo“. Izvesni Jazo je nju i njenu rođaku Beta terao da gole igraju na stolu. Najviše su ih silovlali Jazo i Radenko Grujić.

Polovinom novembra 1992. godine, Zoran Stojanović je odveo svedokinju Gama u Republiku Srbiju. Njeni roditelji su angažovali čoveka koji je njihovu ćerku pronašao u  Stojanovićevom stanu i uspeo da je odvede u Nemačku gde su živeli.

Povezano