Korenicë/Korenica dhe Meja/Meja

Martin Pnishi

Kolë Duzhmani

 

Shqiptar i Kosovës nga Korenica/Korenica, pronar i pompës së benzinës.

Në datën 27.4.1999, pjesëtarët e MPB-së e kanë ndaluar para shtëpisë së Martin Pnishit. Është rrahur e pastaj është dërguar në shtëpinë e vëllait të Pnishit, ku është vrarë. Shtëpia pastaj është djegur.

Martin Pnishi dhe familja e tij disa ditë më vonë e kanë gjetur dhe e kanë varrosur trupin e Duzhmanit në fshatin Jahoc. Pas luftës, familja i ka bartur mbetjet e tij mortore në varreza në  Korenicë/Korenica.

 

I lidhur

Merita Dedaj

Mark, Pashk dhe Linton Dedaj Shqiptarë të Kosovës nga Guska/Guska, baba, axhë dhe kushëri i Merita Dedajt.   Bekim, Mark, Pren, Petrit dhe Pashk Markaj

»

Lizane Malaj

Vat dhe Blerim Malaj burri dhe djali i Lizane Malajt   Nikoll, Arben dhe Andrush Kabashi vëllai dhe nipi i Lizane Malajt   Shqiptar i

»