Korenicë/Korenica dhe Meja/Meja

Merita Dedaj

Mark, Pashk dhe Linton Dedaj

Shqiptarë të Kosovës nga Guska/Guska, baba, axhë dhe kushëri i Merita Dedajt.

 

Bekim, Mark, Pren, Petrit dhe Pashk Markaj

Shqiptarë të Kosovës nga Korenica/Korenica.

Në datën 27.4.1999 janë detyruar të rreshtohen në oborrin e shtëpisë së Prend Markajt në Korenicë/Korenica. Merita Dedaj për herë të fundit i ka parë se si po qëndronin të shtrirë në tokë, pasi që i ka dëgjuar të shtënat.

Mbetjet mortore të burrave nga familja Dedaj dhe Markaj janë gjetur në varrezën masive në Batajnicë, afër Beogradit, janë identifikuar me anë të analizës së ADN-së dhe iu janë dorëzuar familjeve.

 

I lidhur

Martin Pnishi

Kolë Duzhmani   Shqiptar i Kosovës nga Korenica/Korenica, pronar i pompës së benzinës. Në datën 27.4.1999, pjesëtarët e MPB-së e kanë ndaluar para shtëpisë së

»

Lizane Malaj

Vat dhe Blerim Malaj burri dhe djali i Lizane Malajt   Nikoll, Arben dhe Andrush Kabashi vëllai dhe nipi i Lizane Malajt   Shqiptar i

»