Kakanj

Početkom avgusta 1995. godine. većina meštana većinski srpskog sela Kakanj u opštini Kistanje je napustila svoje kuće. U selu je ostalo deset meštana. Tokom i posle operacije „Oluja“, u selo su dolazili pripadnici HV, koju su pljačkali kuće, a zatim ih paili, ubijali stoku i zlostavljali meštane. Tokom avgusta ubijeno najmanje troje meštana: Uroš Šarić, Uroš Ognjenović i Vojin Šarić. Nekoliko meštana, među kojima su Mirko i Radoslav Ognjenović, je ranjeno ili pretučeno.

Krajem avgusta, kada su skoro svi meštani Kaknja napustili selo, u njemu je ostao Vojin Šarić koji je imao 84 godine. Njegovo telo je 26. 9. 1995. godine pronašao njegov sin Anastazije Šarić, u bunaru ispred porodične kuće. Ivica Vojko i Mladen Surioja su 13. 10. 1995. godine pripadnicima CIVPOL-a u postaji u Kninu prijavili pronalazak mrtvog tela Vojina Šarića. Istragom je utvrđeno da je Vojin Šarić ubijen iz vatrenog oružja kalibra 7.62mm, između 18. i 24. 8. 1995. godine. Zadobio je prosrelne rane u predelu grudi i stomaka, a zatim je njegovo telo bačeno u bunar u dvorištu njegove kuće u Kaknju. Njegove posmrtne ostatke je pokopao njegov sin u porodičnu grobnicu u Bratiškovima u opštini Skradin.

Povezano

Varivode

Skoro dva meseca po završetku operacije „Oluja“, 28.9.1995. godine, nekoliko pripadnika hrvatskih vojnih i policijskih snaga je u noćnim satima ušlo u selo Varivode u

»

Tišme

Neutvrđenog datuma u između 4. 8. i 10. 8. 1995. godine, nakon operacije „Oluja“, pripadnici 15. domobranske pukovnije II bojne I satnije HV-a, Željko Šunjerga,

»

Gošić

U selu Gošić u opštini Kistanje, tokom operacije „Oluja“ je ubijeno više meštana srpske nacionalnosti koji su se krili u šumi.

»