Liqeni i Radonjiqit/Radonjićko jezero

Dëshmitari 62

Nurije Krasniqi, amvise dhe bashkëshorti i saj Istref Krasniqi, bujk, shqiptar të Kosovës nga Turjaka/Turjak.

Pjesëtarët e UÇK-së i kanë marrë nga shtëpia në datën 12. 7. 1998 dhe i kanë çuar në shtab në Gllogjan/Glođane për t’i marrë në pyetje, për shkak të dyshimit se janë kolaboracionist serb. Familja nuk i ka parë më kurrë. Trupat e tyre janë gjetur në datën 12. 9. 1998 pranë murit të betonit të kanalit të Liqenit të Radoniqit/Radonjićko jezero. Mbetjet e tyre mortore janë identifikuar me anë të analizës së ADN-së në vitin 2006. Familja i ka varrosur në varreza në Turjakë/Turjak. Gjykata ka vërtetuar se të dytë kanë qenë të vrarë nga pjesëtarët e UÇK-së me armë të zjarrit – Nurije Krasniqi me plumba në gjoks, kurse Istref Krasniqi me plumb në kokë.

 

I lidhur

Miloica Vlahović

Milka Vllahoviq/Milka Vlahović Serbe nga Ratishi i Epërm/ Gornji Ratiš, amvise. Çifti martesor Milica dhe Millosh Raduloviq/Milica i Miloš Radunović me fqinjin Sllobodan Radosheviqin/Slobodan Radošević,

»

Rade Repić

Rade Popadiq/Rade Popadić Serb nga Shapci/Šapac, komandant i Njësive të Posaçme të Policisë (NjPP) të MPB-së së Republikës së Serbisë. Për herë të fundit është

»

Momčilo Antić

Ilija Antiq/Ilija Antić Serb nga Lloçani/Loćan. Ka jetuar me djalin Momqillën/Momčilo dhe familjen e tij deri në datën 20.4.1998, kur ata janë zhvendosur në Pejë/Peć,

»

Dëshmitarit 19

,,Motra S” Shqiptare e Kosovës, 23 ose 24 vjeçare. Pjesëtarët e UÇK-së nga mesi i muajit prill të vitit 1998, si më të moshuarën në

»

Dëshmitar 65

Kujtim Imeraj Romë nga Palabardhi/Palja Barde, i papunë, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Një grup i njerëzve të armatosur rreth pasdites së datës 4.7.1998

»

Dëshmitarja 52, Sadri Selca

Zenun Gashi Romë nga Kosuriqi/Kosurić, polic i pensionuar, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Herën e fundit është parë në datën 1.8.1998, kur pjesëtarët e

»