Liqeni i Radonjiqit/Radonjićko jezero

Dëshmitarit 19

,,Motra S”

Shqiptare e Kosovës, 23 ose 24 vjeçare.

Pjesëtarët e UÇK-së nga mesi i muajit prill të vitit 1998, si më të moshuarën në familje, e kanë marrë nga shtëpia dhe me dhunë ia kanë bashkuar shtabit të UÇK-së në Irzniq/Rznić. Trupi i saj është gjetur në datën 12.9.1998 në zonën e kanalit të Liqenit të Radoniqit/Radonjićko jezero. Është vërtetuar se e kanë vrarë pjesëtarët e UÇK-së me plumba nga arma e zjarrit në gjoks dhe/ose në abdomen.

 

I lidhur

Miloica Vlahović

Milka Vllahoviq/Milka Vlahović Serbe nga Ratishi i Epërm/ Gornji Ratiš, amvise. Çifti martesor Milica dhe Millosh Raduloviq/Milica i Miloš Radunović me fqinjin Sllobodan Radosheviqin/Slobodan Radošević,

»

Rade Repić

Rade Popadiq/Rade Popadić Serb nga Shapci/Šapac, komandant i Njësive të Posaçme të Policisë (NjPP) të MPB-së së Republikës së Serbisë. Për herë të fundit është

»

Momčilo Antić

Ilija Antiq/Ilija Antić Serb nga Lloçani/Loćan. Ka jetuar me djalin Momqillën/Momčilo dhe familjen e tij deri në datën 20.4.1998, kur ata janë zhvendosur në Pejë/Peć,

»

Dëshmitar 65

Kujtim Imeraj Romë nga Palabardhi/Palja Barde, i papunë, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Një grup i njerëzve të armatosur rreth pasdites së datës 4.7.1998

»

Dëshmitarja 52, Sadri Selca

Zenun Gashi Romë nga Kosuriqi/Kosurić, polic i pensionuar, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Herën e fundit është parë në datën 1.8.1998, kur pjesëtarët e

»

Dëshmitari 62

Nurije Krasniqi, amvise dhe bashkëshorti i saj Istref Krasniqi, bujk, shqiptar të Kosovës nga Turjaka/Turjak. Pjesëtarët e UÇK-së i kanë marrë nga shtëpia në datën

»