Liqeni i Radonjiqit/Radonjićko jezero

Miloica Vlahović

Milka Vllahoviq/Milka Vlahović

Serbe nga Ratishi i Epërm/ Gornji Ratiš, amvise.

Çifti martesor Milica dhe Millosh Raduloviq/Milica i Miloš Radunović me fqinjin Sllobodan Radosheviqin/Slobodan Radošević, në datën 21.4.1998 kanë shkuar te Vllahoviqët në Ratish të Epërm/Gornji Ratiš. Milloshi dhe Sllobodani janë kthyer shpejt në Dashinoc/Dašinovac, kurse Milica ka mbetur te Milka dhe Millovan Vllahoviqi. Pasi që UÇK-ja ka hyrë fshat, nga data 22.4.1998, janë mbajtur në shtëpi nën roje. Më vonë janë parë në rrugën për në Gllogjan/ Glođane.

Trupi i Milka Vllahoviqit është gjetur në datën 12.9.1998 te gryka e lumit te Liqeni i Radoniqit/Radonjićko jezero. Shkaku i vdekjes nuk është vërtetuar. Është identifikuar me anë të analizës së ADN-së në vitin 2004.

Mbetjet mortore të Millovan Vllahoviqit dhe Milica  Radunoviqit nuk janë gjetur deri në fund të vitit 2020.

 

 

I lidhur

Rade Repić

Rade Popadiq/Rade Popadić Serb nga Shapci/Šapac, komandant i Njësive të Posaçme të Policisë (NjPP) të MPB-së së Republikës së Serbisë. Për herë të fundit është

»

Momčilo Antić

Ilija Antiq/Ilija Antić Serb nga Lloçani/Loćan. Ka jetuar me djalin Momqillën/Momčilo dhe familjen e tij deri në datën 20.4.1998, kur ata janë zhvendosur në Pejë/Peć,

»

Dëshmitarit 19

,,Motra S” Shqiptare e Kosovës, 23 ose 24 vjeçare. Pjesëtarët e UÇK-së nga mesi i muajit prill të vitit 1998, si më të moshuarën në

»

Dëshmitar 65

Kujtim Imeraj Romë nga Palabardhi/Palja Barde, i papunë, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Një grup i njerëzve të armatosur rreth pasdites së datës 4.7.1998

»

Dëshmitarja 52, Sadri Selca

Zenun Gashi Romë nga Kosuriqi/Kosurić, polic i pensionuar, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Herën e fundit është parë në datën 1.8.1998, kur pjesëtarët e

»

Dëshmitari 62

Nurije Krasniqi, amvise dhe bashkëshorti i saj Istref Krasniqi, bujk, shqiptar të Kosovës nga Turjaka/Turjak. Pjesëtarët e UÇK-së i kanë marrë nga shtëpia në datën

»