Liqeni i Radonjiqit/Radonjićko jezero

Rade Repić

Rade Popadiq/Rade Popadić

Serb nga Shapci/Šapac, komandant i Njësive të Posaçme të Policisë (NjPP) të MPB-së së Republikës së Serbisë.

Për herë të fundit është parë në datën 23 ose 24.5.1998, kur me Nikolla Jovanoviqin/Nikola Jovanović është nisur me automobilin civil të konfiskuar nga baza e njësisë së policisë në Junik/Junik në SPB-në e Gjakovës/Đakovica për ushqim për njësinë e tij.

Trupi i tij është gjetur në datën 15.9.1998 800 metra në rrjedhën e poshtme të ujëvarës, i mbërthyer nën shkëmb në ujë. Është vrarë me plumba nga arma e zjarrit në gjoks. Është identifikuar me anë të analizës së ADN-së në vitin 2005. Familja e ka pritur në Shapc/Šapac. Trupi gjykues i GJNPJ nuk ka mundur për ta përjashtuar mundësinë se në kohën e vdekjes ka marrë pjesë në mënyrën aktive në armiqësitë, pasi që ka qenë pjesëtar i policisë serbe, i armatosur dhe në detyrë.

Mbetjet mortore të Nikolla Jovanoviqit/Nikola Jovanović nuk janë gjetur deri në fund të vitit 2020.

 

I lidhur

Miloica Vlahović

Milka Vllahoviq/Milka Vlahović Serbe nga Ratishi i Epërm/ Gornji Ratiš, amvise. Çifti martesor Milica dhe Millosh Raduloviq/Milica i Miloš Radunović me fqinjin Sllobodan Radosheviqin/Slobodan Radošević,

»

Momčilo Antić

Ilija Antiq/Ilija Antić Serb nga Lloçani/Loćan. Ka jetuar me djalin Momqillën/Momčilo dhe familjen e tij deri në datën 20.4.1998, kur ata janë zhvendosur në Pejë/Peć,

»

Dëshmitarit 19

,,Motra S” Shqiptare e Kosovës, 23 ose 24 vjeçare. Pjesëtarët e UÇK-së nga mesi i muajit prill të vitit 1998, si më të moshuarën në

»

Dëshmitar 65

Kujtim Imeraj Romë nga Palabardhi/Palja Barde, i papunë, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Një grup i njerëzve të armatosur rreth pasdites së datës 4.7.1998

»

Dëshmitarja 52, Sadri Selca

Zenun Gashi Romë nga Kosuriqi/Kosurić, polic i pensionuar, nuk ka marrë pjesë në konflikte. Herën e fundit është parë në datën 1.8.1998, kur pjesëtarët e

»

Dëshmitari 62

Nurije Krasniqi, amvise dhe bashkëshorti i saj Istref Krasniqi, bujk, shqiptar të Kosovës nga Turjaka/Turjak. Pjesëtarët e UÇK-së i kanë marrë nga shtëpia në datën

»