Stari Majdan

Dana 21. 12. 1992. godine, pripadnik VRS Nenad Malić je izveo je iz kafane „Fortuna“ u centru Starog Majdana dvojicu bosanskih Muslimana, Huseina Grbića i Refika Velića. Huseina Grbića je prvo ubo u vrat oštrim predmetom, a zatim pucao u njega iz pištolja u predelu desnih rebara. Refiku Veliću je ispalio hitac u slepoočnicu.

Iste večeri, Nenad Malić je otišao do kuće rođaka Džemala Hadžalića i rekao Džemalu da izađe iz kuće. Odveo ga je do mesta gde su već bila mrtva tela Huseina Grbića i Refika Velića. Pretio mu je smrću, a zatim ga pretukao. Dok je pokušavao da izvuče pištolj, Hadžalić je uspeo da pobegne.

Tela Huseina Grbića i Refika Velića su prebačena u bolnicu odakle su ih istog dana preuzele porodice. Sahranjeni su na groblju u Starom Majdanu 23. 12. 1992. godine.

Povezano

Huzeir Velić

Svedočio je pred Većem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu u predmetu „Nenad Malić“, 3. 12. 2009. godine. Bosanski Musliman iz Sanskog Mosta, penzioner.

»

Džemal Hadžalić

Svedočio je pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu zločine u predmetu „Nenad Malić“, 18. 11. 2009. godine.   „[…]21. decembra 1992. godine

»

Mile Topalović

Bosanski Hrvat iz okoline Sanskog Mosta. Ubijen je 5.12.1995. godine u blizini sela Sasine. Komšije su sutradan sahranile njegovo telo u Sasini. Marinko Topalović Svedočio

»

Manda i Mato Matoš

Bosanski Hrvati iz Sasine. Grupa srpskih vojnika ih je ubila 5.12.1992. godine u njihovoj kući. Njihove posmrtne ostatke je istog dana sahranio rođak, na Starom

»

Sanski Most 1995. godine

Kako su se bosanske snage približavale Sanskom Mostu u septembru 1995. godine, srpski civili i vojnici počeli su da beže u pravcu Banjaluke. Oko 15.9.1995.

»